Data-kwaliteit

Data kwaliteit is de sleutel tot succes in een datagedreven werkomgeving. Uw data op orde betekent scherpere analyses, betere besluitvorming en gestroomlijnde processen.

In één keer goed

Data-kwaliteit staat voor de mate waarin gegevens nauwkeurig, consistent, actueel en relevant zijn voor het beoogde gebruik. Bij het opleggen en correct afhandelen van (lokale) belastingen voor burgers en bedrijven speelt data-kwaliteit een significante rol in het voorkomen van fouten en daarmee tijdrovende herstelprocessen.

De belangrijkste aandachtspunten

  • Nauwkeurigheid: het zo nauwkeurig mogelijk om gaan met de data van zowel burgers en bedrijven is in deze AVG gebonden tijd van essentieel belang voor het vertrouwen van deze burgers en bedrijven in de (lokale) overheid.
  • Consistentie: het is van het grootste belang dat data - vooral in grote omgevingen - op dezelfde manier aangeboden en verwerkt wordt, dit verhoogd de kwaliteit van de eindproducten aanzienlijk, voorkomt onnodige handmatige uitval en vereenvoudigd het proces van verwerking.
  • Actueel: het is in deze tijd niet meer weg te denken om met real time informatie te werken. Aanslagoplegging (of correcties hierop) moeten met de grootste nauwkeurigheid gebeuren en kan het beste met real time informatie.

Kennis door ervaring

Datakwaliteit managen is vooral ook kennis. Kennis hebben van de datastromen, de inhoud van de data en het belang/de relevantie van deze data. Door de kennis die DeltaQuest heeft van niet alleen de techniek – hoe data omsloten wordt – maar ook juist van de inhoud van deze data, kunnen wij u heel goed adviseren en ondersteunen bij het orde brengen en houden van uw cruciale data.
Het proces van het identificeren, corrigeren en voorkomen van fouten of inconsistenties in de gegevens is voor onze DeltaQuest consultants dagelijkse kost.

Kop

Kop

Praesent convallis elementum magna, in consectetur est blandit at. Cras at iaculis neque, non blandit quam.

Kop

Praesent convallis elementum magna, in consectetur est blandit at. Cras at iaculis neque, non blandit quam.

Kop

Praesent convallis elementum magna, in consectetur est blandit at. Cras at iaculis neque, non blandit quam.

Vertrouwen

Een goede datakwaliteit is essentieel voor het verkrijgen van betrouwbare inzichten, het nemen van weloverwogen beslissingen en gestroomlijnde processen. Ook vertrouwen van burgers en bedrijven in (lokale) overheden worden daarnaast versterkt als met hun data nauwkeurig en juist wordt omgegaan. DeltaQuest consultants (h)erkennen het belang van datakwaliteit bij (lokale) overheden en hebben de technische en inhoudelijk kennis om uw organisatie hierbij goede stappen te laten zetten.

Meer informatie

Een vrijblijvend gesprek over uw organisatie in deze data-gedreven wereld of uw specifieke vraagstuk rondom datakwaliteit? Neem contact met ons voor een eerste kennismaking.

Bekijk ook onze software-oplossingen

DeltaCompliance

Ondersteunt bij organiseren
en uitvoeren van scripts

DeltaWorks

Meer grip op uw
werkvoorraden

DeltaDocs

Efficiënter beheer van uw uitgaande documenten.

Neem contact op